30. jaan 2018

Tikitud pilt jääkaru, auto ja kuusega / Car, Bear and Tree by Madame Chantilly


Pärast eelmise pildi lõpetamist olin veel jõulumustrite ning ristpiste lainel ja nii alustasingi uue tikandiga. Kangaks on musta teega värvitud 28ct Monaco, sest seda oli mul veel järel ning mustriks Madame Chantilly "Christmas Tree". 


Originaalis on muster natuke üksluisem - kogu punane on tikitud ühe ja sama tooniga ning kuusk tuhmim. Ma pole kindel, kas seda ka piltidelt näha on, kuid muutsin värve, näiteks on auto teist tooni punane kui jõuluvana riietus ning jääkaru sall ja kuuskki hoopis eredam. 


Raamimise osas pole ma veel otsusele jõudnud, kuid tahaksin midagi jõululist. Panen pildi nii kauaks ootele, kuni need asjad uuesti müügile tulevad.  

Järgmise korrani!



1. jaan 2018

"Vesper" ja tikitud pilt / "Vesper" Top And FFO-d Cross Stitch

Eelmise aastanumbri sees sain kaks asja ikkagi veel valmis ja selle üle on mul väga hea meel.


Üks neist on eelmises postituses näidatud ristpistes piparkoogimaja, mis läheb hiliseks jõulukingituseks.  Pilt üksinda, pisikese raami sees tundus kuidagi niru, nii kasutasingi veidi suuremat raami ning lisasin kaunistuseks jõuluehte. Jah, maja on veidi kipakas, märkasin seda alles pärast raamimist, aga lohutan end sellega, et ega kõik piparkoogimajad polegi perfektsed.


Teine lõpetatud asi on maikuus alustatud Vesperi top. Kudusin seda 2.5mm vardaga Kudelnitsa linasest lõngast ning alguses oli mul loomulikult plaan seda suveks valmis saada. Tegelikult oleksin jõudnud ka, aga lõpetamine venis, sest kaelusevoltide õmblemine tundus nii ületamatu takistusena, et kudum jäi mitmeks kuuks seisma. Nüüd võtsin end kätte.


Kaelusesse ja varuka otstesse kudusin i-cordi. 


Alläärega oli rohkem mässamist. Esmalt proovisin samuti i-cord lõpetust, kuid see hakkas üles keerama. Järgmisena katsetasin kombinatsiooni pahempidi reast ning ja i-cordist, mis keeras küll vähem, aga natuke ikka. Lahenduseks pöörasin i-cordi osa sisse ja õmblesin kinni.























Kui pärast kõike seda tööd lõpuks ka selga proovisin, siis selgus, et top on liiga pikk ning allserv näeb ikka kole välja. Nii harutasin kõik üles, tegin kudumi lühemaks ja kudusin vahele ühe pahempidise rea ning kuus parempidist, keerasin pahempidise rea kohalt sisse ning õmblesin kinni. Tulemus jäi oluliselt parem ning top õige pikkusega. 

Soovin teile kõigile head uut aastat!





LinkWithin

Related Posts with Thumbnails